volleyproffsen.blogg.se

Här kan du följa de svenska volleybollproffsen som just nu befinner sig ute i Europa. Vi är sex stycken svenska volleybollspelare i sex olika länder som vill dela med oss av våra upplevelser och känslor i proffslivet!

Ankara

Publicerad 2015-09-07 21:12:00 i Allmänt, Turkiet - Marcus,

Som Wille så elegant berättade i föregående inlägg så kommer vi sex spelare förhoppningsvis någotsånär regelbundet uppdatera er om vad som händer i våra liv i dom olika delarna av europa som vi befinner oss.

Jag, Marcus, gör i år min 14e säsong utomlands och spelar för Ziraat Bankasi i Ankara, Turkiet.
Jag har varit här i två veckor nu så försäsongen pågår för fullt.
Det innebär mycket fokus på den fysiska biten där ren styrketräning kombineras med konditionsträning i form av till exempel cirkelträning, simning och olika övningar i poolen.
Volleybolldelen implementeras och stegras gradvis. I början var det bara fokus på att hitta tillbaka till känslan med bollen i och med att dom flesta av oss inte rört en boll på större delen av sommaren.
Efter två veckor av mycket bollkontrollsövningar kommer vi denna vecka att börja hoppa lite försiktigt så att vi så småningom kan komma igång med mer komplexa övningar. Vår säsong börjar 24e oktober så vi har tid och kommer skynda långsamt så att vi inte drar på oss några onödiga skador för att vi startat på ett dumdristigt sätt.

Det var en kort intro till hur vårt träningsupplägg ser ut just nu.
Jag kommer självklart även uppdatera er om vad som händer vid sidan av volleybollen så att ni kan få en bild av hur mitt liv ser ut här i Turkiet både på och utanför plan.
Har ni några frågor till mig eller någon annan av oss så var inte rädda för att fråga. Frågar man inget får man inget veta..

/Marcus
I Turkiet använder man badmössa
 
 

Kommentarer

Postat av: Claes-Göran Eriksson

Publicerad 2015-09-07 22:29:11

Du passar i badmössa!!😊😊

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela