volleyproffsen.blogg.se

Här kan du följa de svenska volleybollproffsen som just nu befinner sig ute i Europa. Vi är sex stycken svenska volleybollspelare i sex olika länder som vill dela med oss av våra upplevelser och känslor i proffslivet!

Karlovy Vary!

Publicerad 2015-09-10 21:05:00 i Allmänt, Tjeckien - Andreas,

Dobrý den! (Vilket jag har förstått betyder god morgon, god dag, god eftermiddag OCH god kväll). 
 
Den 16e augusti flög jag från Arlanda till Prag med slutdestination Karlovy Vary. Jag har alltså varit här i snart en månad, och det har knappt gått en dag då jag inte har haft någon träningsvärk alls! Vi tränar två pass om dagen, ett gym eller fyspass på förmiddagen samt ett bollpass på eftermiddagen. Helgerna har än så länge varit helt lediga, och har mest använts som återhämtning, men jag har även hunnit med att se Prag och Tjeckiska mästerskapen i beachvolleyboll.
 
Jag kommer ursprungligen från Täby, började spela volleyboll som 14-åring i Sollentuna och precis som alla av oss författare här även gått på RIG. Efter tre år i Falköping flyttade jag hem till Stockholm igen för att spela med Sollentuna, där jag också sadlade om från center till passare. Två år i Linköping samt ytterligare ett år i Sollentuna innan jag bestämde mig för att jag ville ut och pröva på en ny liga och ett nytt land. 
 
Det är ju så att Tjeckien lyckades kvalificera sig till EM vilket gör att deras landslag är mitt uppe i sina förberedelser så vi saknar därför två spelare. Dels vår libero, samt den andra passaren. Jag nämnde att det är mycket träning, lägg sen till att jag är den enda passaren på bollträningarna så träningsvärken kanske inte är så märklig ändå. 
 
Sitter nu i lägenheten nyss hemkommen efter vår första träningsmatch. Vi spelade mot förra årets mitten/bottenlag Usti Nad Labem och vann väldigt komfortabelt med 4-0. Vi har även träningsturneringar inbokade framöver bl a i Tyskland, så jag hoppas att ni checkar in och hänger med i hur det går! 
 
Ahoj, Ciao! 
Andreas Andy Eriksson
(Andreas var för långt, därav är mitt smeknamn Andy här nere) 
 
 
Karlovy Vary, längst ner på bilden skymtar man "Grand Hotel", samma hotell som användes vid inspelningen av James Bond Casino Royal!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela